ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: “Τα ειδικά αποτυπώματα της φύσης, στις εικαστικο-περιβαλλοντικές διαδρομές των φυσικών οικοσυστημάτων της περιοχής.”

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Ονοματεπώνυμο: Παπαδημητρίου Γεωργία        Ειδικότητα: ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών)

ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1)  Τότσιος Ιωάννης ? ΠΕ 23

ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ : 5    ΑΓΟΡΙΑ: 1  ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 4

Το Πρόγραμμα: “Τα ειδικά αποτυπώματα της φύσης, στις εικαστικο-περιβαλλοντικές διαδρομές των φυσικών οικοσυστημάτων της περιοχής”, χωρίστηκε στις παρακάτω θεματικές ενότητες: ΔΑΣΟΣ, ΝΕΡΟ, ΤΟΠΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ : Συγκρότηση ομάδας, συζήτηση , ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητών με το πρόγραμμα μέσα από θεωρητική εισαγωγή, παραδείγματα, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, επισκέψεις σε τοπικά υδάτινα και δασικά οικοσυστήματα , συγκέντρωση-αγορά υλικών απαραίτητων για την δημιουργία μητρών, τυπωμάτων και γενικά εικαστικών έργων. Συγκέντρωση φυσικών υλικών (φύλλα δέντρων, καρποί, πέτρες, κ.α.) από τις περιβαλλοντικές διαδρομές με σκοπό την αποτύπωσή τους με πηλό ή με άλλα υλικά, για απόδοση ελεύθερου θέματος και μη. Επεξήγηση και οδηγίες για την σωστή χρήση των υλικών και των μέσων. Χρωματολογία, κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων για το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο και για τις  υπόλοιπες  σχολικές αίθουσες, ομαδική-συνεργατική εργασία μαθητών, ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία βίντεο και power point που δείχνει κατά τις εικαστικο-περιβαλλοντικές μας διαδρομές τι μελετήσαμε στο φυσικό περιβάλλον, τα ευρήματα και βήμα-βήμα την διαδικασία παραγωγής των εικαστικών έργων (μέσω ζωγραφικής, κολλάζ, χαρακτικής, γλυπτικής, κλπ). Παραδοτέο υλικό για διακόσμηση των αιθουσών και των διαδρόμων του σχολείου.

 

 

 

 

Επίσκεψη στον Ζωολογικό Κήπο στον Λόφο του Προφήτη Ηλία

 

 

Επίσκεψη  στο ΚΠΕ Μουζακίου

 

 

Περιβαλλοντική διαδρομή στον Άη Γιώργη

 

 

Περιβαλλοντική διαδρομή στο Φρούριο περιμετρικά των τειχών του Φρουρίου