Τη φετινή χρονιά η Εργοθεραπεύτρια, Βουτσελά Σταυρούλα, σε συνεργασία με την Εικαστικό, Θεοδώρου Μαρία, και μια ομάδα μαθητών/τριών θα υλοποιήσουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ».

Το σχέδιο εργασίας «Φύση χωρίς Σκουπίδια» συνδέεται διαθεματικά με τα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτουν τη διδακτέα ύλη της Γ? και Δ? Δημοτικού, και ενδεικτικά αναφέρουμε τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν:

Γλώσσα: Καλλιέργεια γραπτού και προφορικού λόγου μέσα από συζήτηση, φύλλα εργασίας, ανάγνωσης ποιημάτων για τα υλικά που ανακυκλώνονται.

Μαθηματικά: Αντιστοίχηση και μέτρηση αντικειμένων ανακύκλωσης, ταξινόμηση και  σειροθέτηση ανακυκλώσιμων αντικειμένων.

Μελέτη περιβάλλοντος: Θα δημιουργήσουν το χωνευτήρι της ανακύκλωσης στην αυλή του σχολείου, θα στήσουν στο χώρο του σχολείου τη γωνιά ανακύκλωσης, θα μιλήσουν για τον κύκλο του χαρτιού μέσα από εικόνες και φύλλα εργασίας.

Εικαστικά: Κατασκευή αντικειμένων με ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευή μακέτας με σήματα ανακύκλωσης, κατασκευή τρισδιάστατου ζαριού για επιτραπέζιο παιχνίδι ανακύκλωσης.

Θεατρική Αγωγή: Δραματοποίηση του έργο: «Βάζω τη δική μου πινελιά στης γης τη ζωγραφιά».

Φυσική Αγωγή: Συμμετοχή σε παιχνίδια-δραστηριότητες με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μουσική: Κατασκευή χειροποίητων κρουστών μουσικών οργάνων και σύσταση μπάντας με ανακυκλώσιμα όργανα και απαγγελία τργουδιού «Το τραγούδι της ανακύκλωσης» (Σπύρου Λάμπρου).

Πληροφορική: Με τη χρήση του προγράμματος Word θα γράψουν λέξεις σχετικές με την ανακύκλωση και θα παρακολουθήσουν Ταινία με τίτλο «Μάθε για την Ανακύκλωση Συσκευασιών στον μπλε κάδο».