Τη φετινή χρονιά η Θεατρολόγος του σχολείου, Γιαννακού Ελισσάβετ, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής, Παναγιώτου Αικατερίνη, και μια ομάδα μαθητών/τριών θα υλοποιήσουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Το Κουκλοθέατρο ζωντανεύει τα παραμύθια» που περιλαμβάνει κατασκευή και εμψύχωση κούκλας με θέμα τα κλασικά παραμύθια «Τρία γουρουνάκια», «Κοκκινοσκουφίτσα».

Το κύριο θέμα του προγράμματος είναι το Κουκλοθέατρο. Τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία του Κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα και μέσα από την στοχευμένη ερευνά δύο παραμυθιών θα μυηθούν στην χαρά της δημιουργίας. Έτσι, θα αναπτυχθούν κινητικά, λεκτικά, εκφραστικά και θα γίνουν πιο συνεργατικά. Η προσέγγιση του θέματος είναι κυκλική, από την θεωρία θα οδηγηθούμε στην έρευνα μέσα από εκπαιδευτικές προβολές και θα καταλήξουμε στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Με την εκπόνηση του συγκεκριμένου προγράμματος επιδιώκεται οι μαθητές να αναπτύξουν γνωστικούς, κινητικούς, συναισθηματικούς και κοινωνικούς στόχους.Επίσης, επιδιώκεται οι μαθητές, με κοινό τους σημείο την εμψύχωση κούκλας, μέσω της χρήσης διαφορετικών ειδών, να αποκτήσουν ελεύθερη και αυθόρμητη κινητική έκφραση.