Στα πλαίσια της «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και με σύνθημα: «Ψυχαγωγία – Άθληση ? Αγωγή υγείας», πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες κινητικές δραστηριότητες. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και κίνησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών. Έτσι αποβάλλονται η αδράνεια και η υποκινητικότητα που σχετίζονται με ποικίλες ασθένειες της εποχής μας, όπως π.χ. ασθένειες του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος.
Οι δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου μας, περιλάμβαναν τα εξής:

  • Σκυταλοδρομίες. Οι σκυταλοδρομίες είχαν την ιδιαιτερότητα της προσαρμογής του βαθμού δυσκολίας στις σωματικές και κινητικές ικανότητες του κάθε παιδιού.
  • Ρίψη στεφανιών σε στόχους προσαρμοσμένους στις ικανότητες των παιδιών. Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα αναπτύσσεται, μεταξύ άλλων, η ικανότητα του οπτικοκινητικού συγχρονισμού.
  • Παιχνίδια με μουσική υπόκρουση και Παραδοσιακοί χοροί. Τα παιδιά χόρεψαν, μεταξύ άλλων,  τους χορούς «Τα κουκιά» και «Το πιπέρι». Τα παιδιά απόλαυσαν και αυτή τη δραστηριότητα, καθώς πραγματοποιούσαν ενέργειες σύμφωνα με το διασκεδαστικό λεκτικό περιεχόμενο των συγκεκριμένων χορών.
    Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Καθ. Φυσ. Αγωγής Παπαβασιλείου Ηλίας, με την πολύτιμη συμβολή των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου.